Back Sound
Banner guitarchocolade

De 2 leukste dingen op aarde? Chocolade & muziek. De combinatie: het nieuwe chocolademerk “Bronski – Belgian Guitar Chocolates” met als basis Bronski, de band van gitarist Jo Cassiers en Carine van Heghe van Backsound!

Wat begon als een idee van merchandising voor Bronski, eindigde als een nieuw chocolademerk. Waarom? We haalden onze inspiratie uit gitaarmuziek, de gezelligheid van studiosessies, repetitieruimtes, ontmoetingen met platenmaatschappijen, de backstage en de hotellobby. Die sfeer willen we met jou delen! Wachtend op de (tour)bus kan nu met gitaarchocolaatje in de hand!

Bronski Belgian Guitar Chocolates Milk

Jouw uniek chocolademoment

Voor Leon is chocolade na een dag school bij oma komen, schoenen uit, boekentas af, huiswerk maken en daarna een snack en film. Marte zegt er troost te vinden bij een gebroken hart en Daan vindt er zijn dagelijkse portie happiness samen met een kopje koffie.

Chocolade eten we met een reden. “Bronski Belgian Guitar Chocolates” zitten vol met liefde voor goede muziek en echte Belgische chocolade, voor elk chocolademoment!

Wat is chocolade nu eigenlijk? Natuurlijk is chocolade ontzettend lekker, het bestaat dan ook uit suiker, cacaoboter en cacaomassa afkomstig van cacaobonen. Een cacaoboon is een pit van de vrucht van de cacaoboom.

Bekijk in webshop
Afbeelding vrucht met cacaobonen
Afbeelding vruchten van cacaoboom

Wist je dat...

1. …veel mensen chocolade lekker vinden omdat het smeltpunt van cacaoboter iets lager is dan 37°C? Vandaar dat zálige gevoel wanneer chocolade in je mond smelt!
2. …cacao antioxidanten bevat en dus goed is voor bloedruk en bloedvaten? Een beetje pure chocolade per dag kan dus je gezondheid bevorderen!
3. …chocolade aan de grondslag ligt van de uitvinding van de magnetron? Percy Spencer, een man die in de jaren 40 met microgolven werkte, ontdekte dat een chocoladereep in zijn broekzak was gesmolten. Hij begreep meteen het verband.
4. …het symbool van een chocoladegeschenk liefde is? Fenylethylamine, een stofje dat in chocolade zit, zorgt ervoor dat je hersenen endorfine aanmaken. Daardoor ga je je gelukkig (of zelfs verliefd) voelen. Wil je je liefde voor iemand uiten? Nu weet je wat te doen!
5. …chocolade fenylethylamine bevat maar ook tryptofaan, een stofje dat zorgt voor vuurwerk in je hersenen waardoor je je gelukkig of zelfs euforisch voelt? Chocolade kan dus echt je dag goed maken!

Do try at home

1. Melkchocolade of pure chocolade met: koffie, amandel, salie, framboos, karamel
2. Witte chocolade met: vanille, framboos, bessen, olijf, kaviaar

Afbeelding cacaobonen